Loading...

Onze dienstverlening is grofweg te onderscheiden in de volgende gebieden:

Implementatie
Optimalisatie
Support & Updates
Migratie & Consolidatie
Healthcheck

Implementatie van Atlassian tools

Wij zijn uw partner bij het implementeren van Atlassian tools zoals Jira Software, Jira Service Desk, Confluence en Bitbucket. Hierbij ondersteunen wij in het mede bepalen en vertalen van uw manier van werken naar een passende tool inrichting en uitrol. Geen enkele klant of uitdaging is hetzelfde, daarom beginnen wij altijd met een vrijblijvend gesprek waarin we uw specifieke situatie proberen te doorgronden. Dit kan gecombineerd worden met een demonstratie van de tooling om u een goed beeld te geven van de mogelijkheden.

Als de keuze voor een Atlassian tool is gemaakt komen wij u graag helpen met het bepalen van de configuratie en het implementeren daarvan. Dit doen we door uit te gaan van uw werkwijze en processen. Afhankelijk van de situatie kunnen wij u helpen met het bepalen en optimaliseren van uw processen. Uiteraard verzorgen we, indien gewenst, ook de installatie voor u. Of het nu gaat om een totaal nieuwe omgeving, het uitfaseren van een diversiteit aan tools en deze onderbrengen in een uniform tool landschap of het uitbreiden van uw bestaande Atlassian omgeving met meerdere tools of apps. Onze ervaren specialisten staan klaar om u te ontzorgen en te helpen. Het migreren van data en informatie uit uw oude omgeving naar de nieuwe omgeving is iets waar we u graag bij helpen. Naast de nodige expertise op het gebied van tools, hebben onze specialisten ook kennis van methodieken en manieren van werken zoals Agile, CI/CD, Devops en ITIL. 

Afhankelijk van de situatie kunnen wij u helpen met het bepalen en optimaliseren van uw processen. Uiteraard verzorgen we, indien gewenst, ook de installatie voor u. Of het nu gaat om een totaal nieuwe omgeving, het uitfaseren van een diversiteit aan tools en deze onderbrengen in een uniform tool landschap of het uitbreiden van uw bestaande Atlassian omgeving met meerdere tools of apps. Onze ervaren specialisten staan klaar om u te ontzorgen en te helpen. Het migreren van data en informatie uit uw oude omgeving naar de nieuwe omgeving is iets waar we u graag bij helpen. Naast de nodige expertise op het gebied van tools, hebben onze specialisten ook kennis van methodieken en manieren van werken zoals Agile, CI/CD, Devops en ITIL. 

Doordat onze mensen over kennis van andere toolsuites dan die van Atlassian beschikken kunnen wij u altijd een onafhankelijk advies geven. Omdat we Atlassian platinum partner zijn, ligt het gevaar van een ‘wij van Wc eend adviseren Wc eend’ scenario op de loer, voor ons heeft echter het helpen van de klant altijd de prioriteit. Onze ervaring is dat een klant die geholpen is met ons goede advies, ook al leidt dit niet direct tot een Atlassian deal, hiermee het meeste geholpen is en daardoor een tevreden klant is.  

Data Center implementaties

Steeds meer Atlassian klanten kiezen voor de voordelen die de Atlassian Data Center variant te bieden heeft. Graag brengen wij u op de hoogte van deze mogelijkheden en ondersteunen wij u om deze stap te zetten. 

Migratie naar cloud

Een andere trend wie we waarnemen is dat er een steeds grotere vraag is naar het gebruik van de Atlassian tools in de Atlassian cloud. Atlassian zet vol in op haar cloud aanbod. Uiteraard kunnen wij u ook ondersteunen bij uw wens om naar de Atlassian cloud te bewegen. 

Optimalisatie

De Atlassian tools staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid en lage gebruikersdrempel. Hierdoor worden de tools vaak door teams in gebruik genomen en groeien ze organisch binnen een organisatie. Omdat er binnen deze teams vaak geen Atlassian beheerskennis of -ervaring is, komt het vaak voor dat de tools niet optimaal worden ingericht. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat:

  • Waardevolle functies niet (optimaal) worden gebruikt
  • De tools niet schaalbaar zijn binnen het team of de organisatie
  • Er geen uniforme manier van werken meer is
  • Er performance problemen ontstaan. 

Door de organische groei ontstaat vaak de wens om binnen een organisatie de tools uit te rollen over meerdere teams. In zulke gevallen gaan wij graag het gesprek aan om te kijken hoe wij onze ervaring en kennis in kunnen zetten om onze klanten op een pragmatische manier vooruit te helpen. Door te komen met suggesties en voorbeelden vanuit de praktijk en het overdragen van onze (beheers)kennis hebben wij al vele klanten efficiënter laten werken met de Atlassian tools. 

Onderhoud, updates, change management en support

Een groeiend deel van onze klanten wil het (technische) beheer van de Atlassian tools niet (meer) in eigen beheer hebben. Hier hebben wij een dienst voor ontwikkeld die u ontzorgt en het technische beheer uit handen neemt. In overleg stemmen we af hoe vaak we de omgeving scannen en upgraden. 

Wat we ook tegenkomen is dat gebruikers van de tools de beheerders overspoelen met wijzigingsverzoeken. Vaak op het gebied van configuratie, maar ook op het gebied van add-ons. Een of meerdere specialisten van TMC ALM kunnen plaatsnemen in of vormgeven aan uw Change Advisory Board. Vanuit deze rol ondersteunen we onze klanten bij het maken van beslissingen op het gebied van change management. De ervaring leert dat we onszelf na een bepaalde periode overbodig maken, omdat andere boardmembers snel de ervaring opdoen die nodig is om wijzigingsverzoeken zelf op waarde te schatten.  

Bij TMC ALM kunt u ook terecht voor al uw (ad-hoc) supportvragen. 

Migratie en consolidatie

Onze klanten gebruiken soms meerdere Atlassian instanties binnen hun organisatie. Van hieruit kan de wens ontstaan om deze te consolideren in één uniforme omgeving. In de loop der jaren hebben we hier de nodige ervaring mee opgedaan. TMC ALM is de ideale partner om u hierbij te ondersteunen, zowel op het gebied van de technische consolidatie als op het gebied van de adoptie. In onze beleving is het essentieel dat de gebruikerspopulatie gretig gebruik gaat maken van de nieuwe omgeving. 

Ook wanneer u de wens heeft om uw Atlassian tools te migreren van de ene serveromgeving naar de andere of wanneer u van een on-premise omgeving naar de cloud toe wil (of vice-versa) ondersteunen wij u daar graag bij. 

Tevens helpen wij u graag bij de migratie van uw data en waar mogelijk inrichting van een non-Atlassian omgeving naar een omgeving die wel uit Atlassian tools bestaat.

Healthcheck

Wanneer u benieuwd bent hoe uw Atlassian omgeving functioneert, dan kunt u de specialisten van TMC ALM inschakelen om een healthcheck uit te komen voeren. Onze healthcheck is modulair opgebouwd en kan desgewenst meer focus aanbrengen op de techniek/infrastructuur of juist het gebruik en de inrichting. Gebaseerd op een aantal parameters checken we uw omgeving en schrijven vervolgens een rapport met aandachtspunten en aanbevelingen. Graag gaan we de conversatie met u aan om te kijken op welke manier we u het beste kunnen helpen. 

Top