Louwman Group – Use case

12 mei 2023
Voor onze klant Louwman Group hebben we de on-premise Atlassian omgeving gemigreerd naar Atlassian Cloud. Lees hier de case

louwman group migratie

Louwman Group zocht een partij om hun Jira omgeving op Server te migreren naar de Atlassian Cloud. Lees hieronder de case over deze migratie.

Over

Louwman Group bestaat uit verschillende divisies zoals Automotive (met merken zoals Toyota, Lexus en Suzuki) en Care; een tak die zich richt op het verlenen van diensten voor de WMO en WLZ. Zij gebruikten al Jira Software en Jira Core op Server maar hadden de wens om naar Atlassian Cloud te migreren. Voor die migratie hebben zij onze hulp ingeroepen.

Aanleiding

Zoals veel bedrijven begon Louwman group met de on-premise oplossing van Atlassian voor Jira. Zij besteedden de hosting van de Jira Server omgeving uit aan een derde partij en besloten om naar de Atlassian Cloud te migreren omdat de Server variant van Jira niet meer door Atlassian ondersteund wordt.

Louwman group gebruikt de Atlassian tooling als IT service management oplossing, waarin business en IT samenwerken aan projecten zoals applicatie-ontwikkeling en support en doorontwikkeling van de verschillende websites.

Louwman group is in gesprek gegaan met ons als Atlassian Platinum Enterprise partner om de migratiemogelijkheden te bespreken en daaruit vloeide de opdracht voor de migratie voort.

ls partner hadden we het doel om de impact van de migratie voor de klant gering te houden, zodat de teams zo min mogelijk onrust zouden ervaren in hun dagelijkse werkzaamheden.

“Een groot voordeel aan TMC is hun jarenlange ervaring met andere klanten. Daardoor kunnen zij ons goed adviseren in zaken waar andere klanten ook tegenaan zijn gelopen.” – Ben Oomen, IT Manager at Louwman ICT Services.

Uitvoering

Voor het uitvoeren van de migratie is er samen met de interne applicatiebeheerders eerst een analyse gemaakt. Niet alle functionaliteiten in Jira server zijn 1-op-1 te migreren naar de Atlassian Cloud. Daarom is er eerst in kaart gebracht welke onderdelen wel direct te migreren waren en welke opnieuw ingericht moesten worden op de nieuwe Cloud omgeving. Ook kon er zo een inschatting gemaakt worden van het verloop, de risico’s en tijdsbestek van de migratie.

Er is vervolgens een test-omgeving op Atlassian Cloud opgezet om een test migratie te doen. Na het goedkeuren van deze test migratie, hebben we de productie migratie uitgevoerd.

Ook hebben we als Atlassian partner het licentiemanagement op ons genomen, waardoor Louwman group uiteindelijk licenties kon samenvoegen, kosten kon besparen en in de toekomst minder rompslomp heeft met de aanschaf van de licenties.

Resultaat

Doordat Louwman group nu gebruik maakt van een Jira Cloud omgeving, kunnen zij automatisch profiteren van de nieuwste features van de Atlassian tooling en hoeven zij updates & hosting niet apart aan een andere partij uit te besteden of zelf te verzorgen. Ze zijn nu helemaal klaar om de nieuwe state of the art omgeving te gebruiken en verder uit te breiden wanneer nodig. Bij hulpvragen kunnen ze altijd een beroep doen op de expertise van TMC ALM.

“TMC past goed bij ons. Zij zijn net zoals wij ook van de no-nonsense. Afspraak is afspraak. En samen ervoor zorgen dat het project succesvol is. Dat past qua cultuur bij ons.”

Ook van on-premise naar Atlassian Cloud migreren?

Laten we in gesprek gaan! Neem hier contact met ons op.