Marel – Use case

16 april 2023
Voor onze klant Marel hebben we de Atlassian omgeving op Server gemigreerd naar Atlassian Cloud.
marel migratie case

Marel houdt zich bezig met de productie van machines, systemen, oplossingen en software voor de food industry. Als vertrouwde Atlassian partner van Marel heeft TMC ALM ook de migratie naar de Atlassian cloud mogen verzorgen. Benieuwd hoe we dat gedaan hebben? Lees hieronder de case.

Aanleiding

Marel gebruikt verschillende Atlassian producten zoals Jira, Confluence, Bitbucket en Bamboo voor software ontwikkeling en projectmanagement. Onze klant had de wens om zijn Jira en Confluence Data Center (on premise) omgevingen van 7000+ gebruikers naar de Atlassian Cloud te migreren. De integratie met Bitbucket en Bamboo (on-premise) moest daarbij intact blijven. 

Aanpak

Omdat we ook betrokken waren bij de implementatie en het onderhoud van de on-premise Atlassian omgeving van Marel, had die omgeving voor ons weinig geheimen. Toch hebben we gekozen om eerst een heldere analyse te maken hoe Jira en Confluence naar de Atlassian Cloud gemigreerd konden worden.

Hiervoor hebben we gekozen omdat we door die analyse duidelijk in kaart konden brengen welke teams gebruik maakten van de tooling en welke apps en templates werden gebruikt. Dat is op zichzelf al een waardevolle inventarisatie voor de klant. Ook hebben we in kaart gebracht welke van de gebruikte functionaliteiten op Data Center ook op Atlassian Cloud beschikbaar waren en of er bruikbare alternatieven waren.

Daarnaast hebben we ook de risico’s van de migratie onderzocht en advies uitgebracht over de migratiestrategie en de te nemen stappen.

“Door de analyse werd voor ons precies duidelijk wat we konden verwachten van de migratie.” – Aldus Erik Bongers, Marel.

Als partner hadden we het doel om de impact van de migratie voor de klant gering te houden, zodat de teams zo min mogelijk onrust zouden ervaren in hun dagelijkse werkzaamheden.

Uitvoering

Om de migratie zo behapbaar mogelijk te maken voor de klant hebben we de migratie in delen uitgevoerd. Zeker bij het migreren van grote Enterprise omgevingen zoals deze, vinden wij het belangrijk dat we de migratie pragmatisch aanpakken en overzichtelijk houden, ook voor de klant.

Door het opsplitsen van de migratie konden we continu controle houden over het proces en gemakkelijk bijsturen waar nodig.

Zo konden we relatief snel voortgang boeken en hebben we de migratie naar Atlassian Cloud succesvol kunnen uitvoeren binnen de daarvoor gestelde tijdlijn. De klant noemde onze migraties een van de “snelste en soepelste migraties” die ze ooit hebben meegemaakt.

En daar zijn we trots op! Juist omdat migreren naar Atlassian Cloud voor veel bedrijven als een groot struikelblok voor de continuïteit van de business kan voelen. Terwijl dat met een Atlassian partner met veel expertise op het gebied van migraties aan je zijde, zeker niet het geval hoeft te zijn.

We waarderen de korte en directe lijntjes met TMC

– Erik Bongers, Team manager PLM Marel

Meer weten?

Weten wat TMC voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem hier contact met ons op.