DEPT®’s Transitie naar Atlassian Cloud Enterprise met TMC ALM

Klant & aanleiding

DEPT® is een vooraanstaande full-service digital agency. Ze combineren technologie en marketing op een naadloze manier om merken wereldwijd te helpen voorop te blijven lopen in de digitale wereld. Met hun wereldwijde aanwezigheid en snelle groei zijn ze bekend om hun innovatieve aanpak, zowel in hun projecten voor klanten als in hun interne bedrijfsprocessen.

Door de gestage groei en internationalisering van DEPT® ontstond de noodzaak om hun diverse Atlassian-omgevingen te stroomlijnen. Het bedrijf werd geconfronteerd met het uitdaging om meerdere Atlassian-instances, verspreid over verschillende landen, centraal te beheren. Dit leidde tot de behoefte aan consolidatie en optimalisatie van hun technologische infrastructuur.

“De keuze voor TMC als onze Atlassian partner was doorslaggevend door hun pragmatische aanpak. Die aanpak herkenden wij terug in onze manier van werken voor onze eigen klanten.”

– Leon Van Rees, Global Head Of Information Technology at DEPT®

Aanpak

Bij het benaderen van de uitdagingen van DEPT® koos TMC ALM voor een methodische en klantgerichte benadering. Allereerst werd een diepgaande analyse uitgevoerd van DEPT®’s huidige Atlassian-omgevingen en -processen. Hierbij werden zowel technische aspecten als bedrijfsbehoeften geëvalueerd. Na deze evaluatie werd een plan van aanpak opgesteld. Hierin werd specifieke aandacht besteed aan het consolideren van de diverse Atlassian-omgevingen en het identificeren van de meest geschikte oplossing voor DEPT®’s unieke behoeften. Dit plan was gericht op zowel korte termijn verbeteringen als langetermijnstrategieën voor schaalbaarheid en beheer.

com012
com013
deptletters

Implementatie

Gebaseerd op het plan van aanpak werd besloten om DEPT®’s gehele stack over te brengen naar Atlassian Cloud Enterprise. Dit was een omvangrijke taak gezien de variatie in omgevingen en de complexiteit van DEPT®’s operaties.

Tijdens de implementatiefase werd er nauw samengewerkt met DEPT®’s interne teams om een soepele overgang te waarborgen. Speciale aandacht werd besteed aan governance, het opzetten van duidelijke beheerprotocollen en het overdragen van kennis aan het IT-support team van DEPT®. Workshops werden georganiseerd om alle nuances en specifieke vereisten voor de tooling te verfijnen.

Gedurende het hele proces werden er regelmatige check-ins en stuurgroepvergaderingen gehouden om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen op één lijn zaten, en eventuele obstakels werden snel geïdentificeerd en aangepakt. Met een gefaseerde aanpak en grondige tests zorgde TMC ALM voor een succesvolle migratie naar de Atlassian Cloud Enterprise, terwijl ze minimaliseerden mogelijke verstoringen voor DEPT®’s dagelijkse operaties.

“TMC houdt ons scherp en op de hoogte van alle veranderingen op het gebied van Atlassian tooling en werkwijze.”

Oplossing

TMC ALM stelde voor DEPT®'s gehele Atlassian stack te migreren naar Atlassian Cloud Enterprise. Dit platform bood een centraal beheerde oplossing die zowel schaalbaar was als geschikt voor de complexe eisen van een snelgroeiend, wereldwijd digitaal bureau.

Door gebruik te maken van de Atlassian Cloud Enterprise konden er specifieke sub-instances worden opgezet voor elk land, waardoor teams hun eigen specifieke werkwijzen konden behouden terwijl ze toch deel uitmaakten van een centraal beheerd systeem. Dit zou niet alleen de operationele efficiëntie verhogen, maar ook zorgen voor een uniforme en gestandaardiseerde benadering van projectmanagement en samenwerking.

Resultaten

Consolidatie van Tools
Alle Atlassian-omgevingen van DEPT® werden succesvol geconsolideerd onder één centraal beheerd systeem.
Verbeterde Efficiëntie
Teams konden hun specifieke werkwijzen blijven volgen, maar profiteerden van de voordelen van een gecentraliseerde toolset.
Schaalbaarheid
DEPT® kan nu gemakkelijk nieuwe teams of afdelingen toevoegen aan hun Atlassian-infrastructuur zonder de noodzaak van een volledige systeemherziening.
Kennisoverdracht
Het IT-supportteam van DEPT® werd opgeleid en uitgerust met de nodige kennis om het systeem zelfstandig te beheren, waardoor ze op lange termijn kosten bespaarden.
Continue Partnership
TMC ALM bleef de go-to Atlassian partner voor DEPT®, zorgend voor een voortdurende optimalisatie en updates op basis van de nieuwste best practices en technologische innovaties.

Wil je weten wat TMC ALM voor jouw bedrijf kan betekenen?

Bel ons:

+31 88 862 2180

Meer case studies