Onder de Motorkap: Een blik op Louwman Group’s reis naar Atlassian Cloud

Klant & aanleiding

Louwman Group is een gevestigde speler in de automobielindustrie met divisies in de Automotive sector, vertegenwoordigend merken zoals Toyota, Lexus en Suzuki. Daarnaast heeft de groep een Care-divisie die diensten verleent voor de WMO en WLZ. Voor hun IT-behoeften gebruikten zij Jira Software en Jira Core op een Server.

Net als veel andere bedrijven startte Louwman Group met een on-premise oplossing van Atlassian voor Jira. Ze besteedden de hosting van de Jira Server omgeving uit aan een externe partij. Echter, vanwege het beëindigen van de ondersteuning voor de Server-variant van Jira door Atlassian, voelde de groep de noodzaak om naar de Atlassian Cloud te migreren.

“Een groot voordeel aan TMC is hun jarenlange ervaring met andere klanten. Daardoor kunnen zij ons goed adviseren in zaken waar andere klanten ook tegenaan zijn gelopen.”

– Ben Oomen, IT Manager at Louwman ICT Services

Aanpak & implementatie

In samenwerking met de interne applicatiebeheerders van Louwman Group werd eerst een grondige analyse uitgevoerd. Omdat niet alle functionaliteiten in Jira server 1-op-1 te migreren waren naar de Atlassian Cloud, werd eerst bepaald welke onderdelen direct gemigreerd konden worden en welke opnieuw moesten worden ingericht in de nieuwe Cloud omgeving. Hierbij werd ook een inschatting gemaakt van het verloop, de risico’s en het tijdsbestek van de migratie. Vervolgens werd een testomgeving op Atlassian Cloud opgezet voor een testmigratie. Na goedkeuring van de testmigratie werd de daadwerkelijke productiemigratie uitgevoerd.

9A2A2276-2048x1365
louwman
louwman_exclusive_header

“TMC past goed bij ons. Zij zijn net zoals wij ook van de no-nonsense. Afspraak is afspraak. En samen ervoor zorgen dat het project succesvol is. Dat past qua cultuur bij ons.”

Oplossing

Als eerste stap in de oplossing werd een grondige analyse uitgevoerd om te bepalen welke onderdelen van de Jira server direct konden worden gemigreerd naar de Atlassian Cloud en welke opnieuw moesten worden ingericht. Na deze beoordeling werd een testomgeving op Atlassian Cloud opgezet. Met succesvolle testresultaten werd de uiteindelijke migratie naar de productieomgeving uitgevoerd.
Parallel hieraan nam TMC ALM, als Atlassian partner, het licentiemanagement op zich, waardoor Louwman Group licenties kon samenvoegen voor kostenbesparingen en een verminderde administratieve last met betrekking tot licentiebeheer.

Ook van on-premise naar de Atlassian Cloud migreren?

Bel ons:

+31 (0) 6 101 788 62

Meer case studies