De hoogte in: Marel’s succesvolle transitie naar Atlassian Cloud

Klant & aanleiding

Marel is een vooruitstrevende speler in de food industry, gespecialiseerd in de productie van machines, systemen, oplossingen en software. Als innovator in technologische oplossingen voor de voedingsindustrie heeft Marel een robuuste IT-infrastructuur nodig om hun bedrijfsvoering efficiënt en soepel te laten verlopen.

In hun streven naar voortdurende optimalisatie en om aan de eisen van een steeds veranderende technologische landschap te voldoen, had Marel de wens om hun bestaande Jira en Confluence Data Center (on premise) omgeving met meer dan 7000 gebruikers te migreren naar Atlassian Cloud. Deze ambitieuze zet had als doel om operationele efficiëntie te verbeteren en hun IT-systemen toekomstbestendig te maken, terwijl de integratie met hun on-premise oplossingen zoals Bitbucket en Bamboo behouden bleef. Met de groeiende afhankelijkheid van cloud-oplossingen in moderne bedrijfsvoeringen was dit een logische en noodzakelijke stap voorwaarts voor Marel.

“Door de analyse werd voor ons precies duidelijk wat we konden verwachten van de migratie.”

– Erik Bongers, Team manager PLM Marel

Aanpak

Begrijpend dat elke migratie unieke uitdagingen met zich meebrengt, koos TMC ALM voor een grondige en methodische benadering. Ondanks de vertrouwdheid met Marel’s on-premise Atlassian omgeving, werd besloten om te starten met een uitgebreide analyse van de huidige systemen. Deze stap was cruciaal om inzicht te krijgen in welke teams de tooling gebruikten en welke apps en templates in omloop waren. Door dit te doen, konden we niet alleen de gebruikte functionaliteiten inventariseren, maar ook de compatibiliteit ervan met de Atlassian Cloud beoordelen en eventuele alternatieven identificeren. Bovendien werd er een gedetailleerde risicoanalyse uitgevoerd om mogelijke knelpunten in het migratieproces te identificeren.

innova-image-screen-overview
hero-marel-1
bouwmijjanssen-marel-base-01-s

Implementatie

Het was voor TMC ALM van essentieel belang om de impact van de migratie voor Marel tot een minimum te beperken. Daarom werd besloten om de migratie in fasen uit te voeren. Door deze gefaseerde benadering kon er een continue monitoring van het proces plaatsvinden, waardoor er snel bijgestuurd kon worden indien nodig. Tijdens elke fase van de migratie werd nauw samengewerkt met Marel’s IT-teams, waarbij de communicatielijnen kort en direct werden gehouden om een naadloze overgang te waarborgen. Hierdoor werden eventuele onderbrekingen in de dagelijkse werkzaamheden van de teams tot een absoluut minimum beperkt en werd er gezorgd voor een gestage voortgang van het project.

“We waarderen de korte en directe lijntjes met TMC”

– Erik Bongers, Team manager PLM Marel

Oplossing

Met behulp van de gedetailleerde analyse en de fasering in de implementatie heeft TMC ALM een op maat gemaakte migratieplan voor Marel ontworpen.

Rekening houdend met de unieke behoeften van Marel, werd een selectie van de best passende functionaliteiten en alternatieven voor de Atlassian Cloud gemaakt. De integratie met on-premise oplossingen, zoals Bitbucket en Bamboo, werd nauwkeurig georkestreerd om een soepele samenwerking tussen de systemen te garanderen.

Door gebruik te maken van best practices en met continue feedback van Marel’s teams, werd de Atlassian Cloud-omgeving geoptimaliseerd voor maximale efficiëntie en gebruiksgemak.

Migreren zonder zorgen? Laat TMC ALM uw gids zijn.

Bel ons:

+31 88 862 2180

Meer case studies